Objave

Kako razviti Emocionalnu inteligenciju kod dece

Kako razviti Emocionalnu inteligenciju kod dece

Učenje o emocijama i emocionalnim veštinama jednako je važno kao i učenje osnovnih predmeta, jer bez obzira šta deca rade u životu, njihove emocije će ih pratiti. Veoma je važno da deca od malih nogu mogu da prepoznaju, priznaju i prihvataju emocije.

Često nas uče da ignorišemo, prikrivamo ili skrećemo pažnju sa teških osećanja.

Emocije ne nestaju, ali se često tiho prikriju, što dovodi do depresije ili anksioznosti u kasnijem životu.

Dozvoljavanje i prepoznavanje emocija je veoma važan deo našeg emocionalnog blagostanja i mentalnog zdravlja. Veze u našem mozgu se stalno stvaraju tako da se snima način na koji reagujemo na emociju.

Ovo može postaviti korisnu ili beskorisnu neuronsku vezu. Ako detetu pomognemo sa teškim emocijama i naučimo ih da su jedan normalan deo života, tada će detetov mozak i telo naučiti da ne reaguju na strašan način.

Što su deca otvoreniji prema emocijama, više će naučiti da one nisu nešto čega se treba plašiti ili odbaciti ih već nešto što treba negovati i dozvoliti.

Zato sam za ovo leto spremila zabavan i kreativan  priručnik "Čudovišna osećanja" za razvijanje Emocionalne inteligencije kod dece koji sadrži  skup alata koji će deci dati pomoći da razviju Emocionalnu Inteligenciju da nauče šta im je potrebno da se umire, izgrade unutrašnju snagu i moć. Priručnik može pomoći deci da razumeju i regulišu velika osećanja kao što su bes, anksioznost, povređenost i tuga. Nadam se da će vežbe pomoći deci da prihvate sve delove sebe – pozitivne i negativne emocije, i nauče načine da upravljaju svojim poteškoćama umesto da ih potisnu ili pohranjuju i eksplodiraju.

Priručnik je dizajniran da pomogne vašem detetu da:

  • Prepozna i imenuje svoje emocije
  • Razume  ulogu  koju emocije igraju u našim životima: povezivanje emocija sa određenom situacijom, prepoznavanje uzroka koji najčešće dovode do pojave određene emocije; znajući da jedna emocija ne utiče na sve ljude isto
  • Usvoji regulaciju emocija – vežbe samokontrole, prevazilaženje averzivnih emocija, strategije rešavanja sukoba u stresnim situacijama.

Smatram da je leto prilika da se deca opuste i odmore od svih školskih obaveza i vannastavnih aktivnosti i da je ovo ujedno i šansa da na jedan zabavn i kreativan način upoznaju sebe i svoja divna čudovišta osećanja

 

Priručnik "Čudovišna osećanja" za razvijanje Emocionalne inteligencije  -    kreće u prodaju u petak 19.8.2022. godine

Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati putem e mail adrese: info@obrazovanjesrca.com

 

Čudovista emocija

Preuzmite kontrolu nad svojim životom i porodičnim odnosima. Prijavite se na coaching ili radionicu