Coaching za decu

Želimo da deca nauče da samopouzdanje dolazi iznutra i da se zasniva na verovanju u sebe – znajući da je ono što kažu sebi važnije od onoga što im bilo ko drugi kaže. Ako misle da mogu, mogu!

Šta je kids coaching  dece i zašto im je potrebno?

 

Deca se u današnje vreme muče, suočavaju sa velikim izazovima.

Trebamo posegnuti i potražiti pomoć kako im pomoći – pomoći im da sami sebi pomognu – dati im alate kako bi se mogli suočiti sa svime što im život baca na put.

Kids Coaching je podrška našoj deci da žive svoj najbolji život.

 

Životni trener pomaže deci da razviju veštine, samopouzdanje i sposobnost da napreduju u životu.

Kada deca dožive neuspehe i razočarenja u svojim životima, većina dece nema veštinu da se nosi sa njima, kao rezultat toga, često se razočaraju u sebe ili odustaju. Još jedan izazov za decu je to što se često osećaju kao žrtve u svom životu – roditelji im govore šta da rade, učitelji im govore šta da rade, pa čak i treneri (!) im govore šta da rade….okruženi su odraslima govoreći im šta da rade..Nažalost, uprkos tome što ih vole i podržavaju, život neke dece je komplikovaniji i oni se bore da se osećaju srećno; nedostaje im  motivacija da se suoče  sa izazovima i pate  od narušenog niskog samopouzdanja i samopoštovanja.

Kids Coaching uključuje „Trening mentalnog sklopa“ koji se odnosi na korišćenje moći sopstvenog uma i sopstvenih  misli za razvoj jakih i zdravih komponenti mentalne ravnoteže i stabilnosti. Ova vrsta osnovne snage će im dati moć koja im  je potrebna da deluju  na ono što je u skladu sa njihovim  najdubljim vrednostima i da poboljšaju  svoju samosvest. Ovo se prevodi kao pomaganje deci da ostanu verni onome što jesu, a da ne osećaju potrebu da prave kompromise ili promene ko su da bi se uklopili.

Koučing pomaže deci da budu više osnaženi u sopstvenim životima kako bi se efikasnije nosili sa tim usponima i padovima. Izgradnja samoodgovornosti koja im pomaže da uvide da imaju izbore i da zapravo mogu ostvariti veću kontrolu nad svojim životima koje su možda prvo zamislili.

 

Zašto bi detetu trebao životni trener?

Kids  coaching (koučing za decu) je most između roditelja i deteta... pomaže detetu da razvije veštine neophodne za prevazilaženje izazova i poteškoća.

Pomaže deci da razviju samopouzdanje, otpornost i emocionalnu inteligenciju da se nose sa životnim usponima i padovima.

Jednom kada dobiju ovaj dar, to je dar za ceo  život koji oni takođe mogu nastaviti da dopunjuju. To postaje deo onoga što jesu i pomaže im da se razviju u srećne, samouverene, otporne mlade ljude. To nesumnjivo menja život. Nadamo se da zajedničkim radom možemo pomoći našoj deci da ostvare svoj puni potencijal i stvore srećne i  ispunjene živote.

Poteškoće kod dece

Opseg poteškoća sa kojima se deca suočavaju i kojima se može pomoći koučingom je ogroman – nekoliko primera oblasti u kojima je to pomoglo uključuju:

Anksioznost, stres, maltretiranje, niska akademska postignuća, problemi u ponašanju, rivalstvo braće i sestara, strah od neuspeha, upravljanje razočarenjima, upravljanje promenama, razdvajanje roditelja, preseljenje škole/kuće, slabo samopouzdanje, slabo samopoštovanje, problemi prijateljstva, upravljanje besom, poteškoće u vezi.

Šta deca mogu da dobiju od procesa coachinga?

✓ Samopouzdanje
✓ Povećana motivacija
✓ Bolji odnosi sa vršnjacima, braćom i sestrama, porodicom
✓ Povećano samopoštovanje
✓ Bolje razumevanje sebe i svojih osećanja
✓ Korisne tehnike za upravljanje svojim emocijama
✓ Povišen nivo razumevanja samoodgovornosti i samopoštovanja
✓ Poboljšan fokus i koncentracija
✓ Smanjene brige i anksioznost
✓ Pozitivan razgovor sa sobom

Razgovor sa Kids Coachom moguće je organizovati Online (Skype ili Zoom)

Neka emocije vaše detete pokreću, ne kontrolišu!

Prijavite vaše dete

Uzrast:
6-14 godina
Broj sati:
1 sat
Cena:
30 €
Cena se odnosi na invidualni termin
Predavač i voditelj programa
Svetlana Plazinić Katsimpa
Relax Kids Coach & Trainer
Prijava na radionicu

Prijavljujem se na radionicu - Coaching za decu

Prijava za radionicu